07 August 2012

L'Oreal Jet-Set 315 i Aura Magnetic Intergalactic 947 Sputnik parts

Sećate li se Jet-Set lakova? Ovo je drugi od dva ta laka koja imam. I posle deset godina je upotrebljiv. Ovaj divan prigušeno plavetno zeleni lak veoma blagog sjaja je nekada bio moj miljenik. Mislim da se ova nijansa više ne proizvodi i stoga neću pisati o mazanju, brzini sušenja i sličnim odlikama ovog laka već ću samo preći na slike.

L'Oreal Jet-Set 315

Does anyone remember Jet-Set polishes? This is the second of the two I have. It is still usable after 10 years. This gorgeous muted bluish-green polish of very gentle shine used to be my favourite for a while. I think this shade has been discontinued so I won't dwell on application, drying time or similar features and I'll proceed to the pictures.

L'Oreal Jet-Set 315

Na Candy Glaze blogu sam videla sjajnu ideju kako dobiti drugačiju šaru uz upotrebu običnog prugastog magneta. Tufne se mogu dobiti tako što se magnet postavi u jednom smeru, a zatim okrene za devedeset stepeni - samo na presecima linija će ostati šara. Morala sam odmah da to isprobam.

Aura Magnetic Intergalactic 947 Sputnik parts

On Candy glaze blog I found this great idea to use regular stripy magnet to create a different pattern. You can get spots by applying magnet the way you normally would and then turning it at 90 degrees angle - the pattern will be visible only where the stripes intersected. I had to try it immediately.

Aura Magnetic Intergalactic 947 Sputnik parts

Aura Magnetic Intergalactic 946 Houston Controlled
Aura Magnetic Intergalactic 945 Apollo Secret
Aura Magnetic Intergalactic 949 Rocket Fuel
Aura Magnetic Intergalactic 947 Sputnik Parts
Osnovni članak o magnetnim lakovima


10 comments:

  1. Sjećam se Jet-set lakova, još uvijek imam jedan samo što je malo drugačija bočica :)
    Magnetik je predobar!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, kasnije su izbacili one trouglastije bočice. Nemam nijedan od tih.

      Delete
  2. u, odlična je ispala igrica s magnetima! i lepo je čuti da se s lakom ništa ne događa ni posle toliko godina!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Neverovatno - čak se ni faze nisu razdvojile. Zaista kvalitetan lak.

      Delete
  3. Kad se samo setim koliko sam ludih lakova iz ove kolekcije imala u srednjoj skoli, i sve ih upropastila acetonom a na kraju i pobacala. Imalu su neke stvarno moderne boje za to vreme, i ova tvoja je jedan dokaz za to, bravo sto si ga sacuvala

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš zato što je bio tako poseban sam ga i sačuvala i kada je trebalo da ga razredim to sam učinila bezbojnim lakom. Mnogo sam drugih lakova upropastila acetonom i, još gore, uljanim skidačima da nisam htela da rizikujem sa ovim.

      Delete
  4. Super mi je tvoj blog o lakicima,pratim te.
    To sa magnetima mi se jako svidja,i sigurno cu uzeti neku od tih finih tamnijih boja za jesen,taman dok mi nokti jos malo narastu.
    Baci pogled na moj blog,bice uskoro postova i o lakovima,bice mi drago ako me budes pratila :-) Ljeti koristim uglavnom zivlje boje,ali imam ih dosta i po tvom ukusu.Pozzz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Radovaće me da vidim kakve lakove imaš i kakvim lakovima imaš pristup.

      Delete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...