02 August 2013

Layla Ceramic Effect 52 The Butterfly Effect


Pre nedelju dana ne bih znala koji lak da namažem za ovaj tematski petak jer tema nam je "najneobičnija boja koju imamo". Sada imam savršen lak za ovu priliku - Layla CE52 The Butterfly Effect. Layla lakovi na žalost nisu dostupni kod nas, ali se mogu naručiti sa njihovog sajta, a ima ih i kod nekih online prodavaca. Ukoliko putujete u Milano, od srca preporučujem da posetite njihovu prodavnicu Layla Land, koja se nalazi veoma blizu ključnih znamenitosti, jer tamo imaju tester za svaki lak, a možete i na licu mesta da dobijete profesionalni manikir.
Jeste li spremne za predivnoću?


A week ago I truly wouldn't know what to paint my nails this Friday because the theme is "the most unusual colour we have". Now I have the perfect polish for this occasion - Layla CE52 The Butterfly Effect. Layla polishes can be ordered from their website, but some e-tailers carry them too. I honestly recommend you to visit their store Layla Land in Milan if you happen to travel there. It is situated quite near the key monuments, they have testers for all polishes and you can get a professional manicure on the spot.
Are you ready for this gorgeousness?




Frenzy je rekla da "deluje kao Fantasy fire u Vegasu, na steroidima" i mislim da je savršeno opisala kako izgleda u bočici. Bazna boja veoma podseća na Max Factor Fantasy Fire, a ljuspice deluju jednako onima u Essence Night in Vegas. Šta to znači? Boja mu je mastiljavo ljubičasta i to jelly, a ljuspice se prelivaju od zlatne preko crvene do zelene. Pored ljuspica u laku se nalazi i fini šimer poput onog u Fantasy Fire ali nije toliko upadljiv. Ljuspica ima mnogo i ne moraju se pecati.


Frenzy described it as "Fantasy fire in Vegas, on steroids" and I think she described its look in the bottle perfectly. Base colour is very similar to Max Factor Fantasy Fire, and flakies seem equal to the ones in Essence Night in Vegas. What does that mean? That means that is is inky purple jelly and the flakies shit colour from golden to red to green. Besides flakies there is fine shimmer in the polish that is similar to the one in Fantasy Fire, but less prominent. There's plenty of flakies and you won't have to fish for them.


Mada sam za ovaj članak odabrala slike koje najbolje prikazuju prelivanje boja na ljuspicama uopšte mi nije bilo lako da taj efekat uhvatim. U Beogradu je juče bilo veoma jako sunce, a multihrom efekat se na direktnom jakom svetlu ne vidi, tek u senci i u zatvorenom prostoru se može videti zeleni preliv. Na suncu deluje kao žar u razblaženom mastilu, što je lepo i zanimljivo, ali nije tako upečatljivo kao efekat koji se vidi u bočici. Mislim da će ovaj lak najbolje izgledati po oblačnom vremenu. Biće takođe zanimljivo videti kako ovaj lak izgleda ako se maže kao toper preko nekog drugog laka.


Although I picked for this article photos that showcase the colour shift the best, it was hard for me to capture that effect. The sunshine was so strong yesterday in Belgrade and multichrome effect isn't visible in direct sunlight. The shift to green is visible in shade and indoors. In sunshine it looks like glowing embers in diluted ink, which is interesting and pretty, but not as impressive as what can be seen in the bottle. I think this polish will look best in cloudy weather. It would also be interesting to see what this polish would look like when applied over some other polish.


Iako je Ceramic Effect linija predstavljena kao linija lakova za koje nije potreban osnovni lak, zbog boje ovog laka nisam htela da rizikujem i namazala sam sloj baze. Što se mazanja tiče, nemam nikakvih zamerki, samo treba obratiti pažnju an to da ljuspice ne štrče preko ivice nokta. Iznenadila me je dužina četkice i lakoća kojom sam namazala nokte tako velikom četkicom. Lak se suši prilično brzo. Površina mu je relativno glatka, ali se ipak vidi reljefna tekstura koja možda donekle otežava prelamanje svetla i prelivanje boja te sam nanela i sloj nadlaka. U poređenju sa Fantasy Fire The Butterfly Effect je tamniji i bolje je pigmentovan, ali su potrebna tri sloja za punu pokrivenost.


Even though Ceramic Effect line of Layla polishes is presented as one that doesn't need base coat, I didn't want to take my chance with this colour and I did put a layer of base coat. As far as the application goes, I have no complaints. You just have to take care that flakies don't go over the free edge. I was surprised with the length of the brush and the ease with which I painted my nails using such a long brush. The polish dries quite fast. The surface is relatively smooth, but you can see the texture that maybe obstructs light refraction and colour shift so I applied top coat too. Compared to Fantasy Fire The Butterfly Effect is darker and more pigmented, but it takes three coats for full coverage.


Prvih pet slika je snimljeno na dnevnom svetlu. Imam tri sloja laka i sloj nadlaka. Naredne četiri slike su takođe snimljene na dnevnom svetlu. Na njima nemam nadlak. Poslednje dve slike su snimljene na direktnom suncu. Imam tri sloja laka i sloj nadlaka.


The first five photos were taken in daylight. I have three coats of polish and a layer of top coat. The next four photos were also taken in daylight. I don't have top coat in them. The last two pics were taken in direct sunlight. I have three coats of polish and a layer of top coat.



37 comments:

  1. Meni nije dobro :)

    Lepa je nijansa ljubicaste, svidja mi se i sto je lak jelly, da ga pojedes koliko je divan, ali sasvim je lepo pokrio u tri sloja. Ljuspice su mu odlicana dodatak, mislim da su cak malo krupnije nego u Essence Night in Vegas. Savrsen izbor za danas, zaista zanimljivo.

    Prelamanje boja kod Night in vegas se najbolje prikaze po vedrom danu, ali u kontra smeru od sunca, dok na direktnom suncu i meni ispadne ovako kao vatrica :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni svi ti lakovi sa efektom najbolje izgledaju kada sam u sobi, ali okrenuta ka prozoru. Na žalost, tada uglavnom ne mogu da uslikam prelamanje jer mi se pali blic :(

      Delete
    2. E, da, upravo tako, u zatvorenom prostoru, ali okrenuta ka izvoru svetlosti, samo sto moj aparat moze da se podesi tako da ne ukljucuje blic.

      Delete
    3. Može i na mome da se ugasi blic, ali mi onda slike uglavnom budu mutne. Stara je to sprava, mada i dalje radi prilično dobro.

      Delete
  2. OMG - that is sooo gorgeous, I adore it!!

    ReplyDelete
  3. Aaaa testeri lakova, pa ja iz te prodavnice ne bih izašla :D
    Lak je prelep i zaista neobičan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Još ako govoriš italijanski... Devojke su divne i ljubazne, ali ne govore engleski.

      Delete
  4. Pala sam u nesvest! Savršen, savršen, savršen!!!
    Ovo kao ja da sam mućkala!
    Divno si uhvatila lepotu laka iz svakog ugla a Frenzika ga je savršeno opisala :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti. Mnogo mi znači kada mi pohvališ sličice jer su tvoje uvek tako divne.

      Delete
  5. Al' je lud lak! :D Bas poseban..
    Mogla bi kad uhvatis vremena da ga uporedis sa kombinacijom obicnih ljuspica preko nekog ljubicasto-plavog laka. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pokušaću da to učinim, mada nemam tako neki lak. Videću šta mogu da nađem makar trebalo da pozajmim lak od drugarice.

      Delete
  6. Ovo je nešto najlepše što sam ikad videla!! :O
    Nema reči stvarno! Ne bih mogla da iznesem oduševljenje rečima, sve i da hoću :D

    ReplyDelete
  7. Da sam videla nokte namazane bez ove bocice u pozadini, rekla bih da si koristila bar 2 laka, ljubicastu i ovu neku varijantu sa cesticama. Stvarno odgovara temi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na Sonjin predlog ću uraditi poređenje ljuspica preko nekih ljubičastih lakova. Čisto da vidimo kako bi kombinacija izgledala.

      Delete
  8. stvarno jest predivnoća od laka :)

    ReplyDelete
  9. Potpuno je predivan, odusevljena sam!

    ReplyDelete
  10. Nije sto si ti, al lezi ti strava!

    ReplyDelete
  11. This is gorgeous! I love how strong the color shift in the flakes are. Great job on the swatches! :D

    ~ Yun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks. The polish is truly something special.

      Delete
  12. Stvarno je skroz neobičan i ujedno prelep!

    ReplyDelete
  13. Wow! now this is really something! Love the purple & the flakies are simply beautiful.

    xo,
    Luchessa.org

    ReplyDelete
    Replies
    1. I'm glad you like it and thanks for dropping by.

      Delete
  14. Nijansa koja se ne vidja cesto, prelepa. :]

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. Neobičnost je bio jedan od prelomnih elemenata moje odluke da ga uzmem.

      Delete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...