15 January 2014

OPI Is That Silva?


OPI Is That Silva? (HL D40) iz prošlogodišnje praznične Skyfall kolekcije poslednji je OPI magnetni lak koji sam kupila. Iskoristila sam neverovatan popust na jesenjem Sajmu kozmetike i uzela sam ga maltene za trećinu cene. Ovog laka ima još u Prima apotekama, ali ne znam po kojoj ceni. U pakovanju se dobija lak od 15 ml i odlično konstruisani magnet. Makar zbog magneta vredi imati sva tri OPI magnetna laka. Tokom januara u pojedinim Prima apotekama važi popust od 20 % na OPI proizvode.


OPI Is That Silva? (HL D40) from last year's holiday collection Skyfall is the last OPI magnetic polish I bought. I took the opportunity to snag it at almost one third of the price at the fall Cosmetics fair. You get a full size bottle of magnetic polish and an exquisitely constructed magnet. If for nothing else, the magnet is why it is worth to have all three OPI magnetic polishes.


Is That Silva? je lak koji sam mislila da ću preskočiti jer imam Depend 6005, koji mi je delovao kao potpuno jednak. Magnet koji ide uz ovaj lak pravi prugastu šaru, a takvih magneta imam više komada. Poklekla sam pre svega zato što mi se OPI magneti mnogo dopadaju, ali i zato što su Depend magnetni lakovi nama nedostupni i imaju svega 5 ml. Na kraju članka možete videti i sliku koja pokazuje koliko su ova dva laka slična. Razlike skoro i da nema. I jedan i drugi pokrivaju iz dva deblja ili tri tanja sloja. I jednom i drugom je baza srebrna, a kada se primeni magnet vidi se gomila holo šljokica na skoro crnoj pozadini. Šljokice su prilično grube na dodir i potreban je nadlak da se površina izravna. Na slikama nemam nadlak, ali nanela sam ga posle slikanja. Da ne bih razmazala lak i pokvarila efekat prvo sam osušila lak Zoya kapima za brzo sušenje. Potom sam nanela nadlak, ali nisam uspela u nameri da mi lak ostane savršeno jasan. Izgleda da je to neizbežno kada su magnetni lakovi u pitanju.


Is That Silva? is a polish I thought I'd give a miss because I have Depend 6005, which seemed like a perfect dupe. The magnet that comes with this polish creates stripy pattern, and I have already had several of those. I yielded mostly because I love OPI magnets, but also because Depend polishes are not available in Serbia and because they contain only 5 ml of product. You can see the photo that shows how close these two polishes are at the end of this post. There's almost no difference between the two. Both give full coverage in two thicker or three thin coats. Both have silver base and after the magnet is applied they both show a myriad of holo glitters on almost black background. The glitter is rather coarse and top coat is needed to even out the surface. I don't have top coat in photos, but I did apply it afterwards. I used Zoya fast dry drops in order not to smudge the design. Then I applied a coat of top coat, but I couldn't keep the design crisp. Some smudging seems to be inevitable when magnetic polishes are concerned.


Slike su snimljene a dnevnom svetlu. Imam tri sloja laka i nemam nadlak. Na poredbenoj slici imam po jedan sloj laka na kažiprstu i srednjem prstu i po dva sloja laka na domalom i malom prstu.

Photos were taken in daylight. I have three coats of polish and no top coat. In the comparison photo I have a single coat of polish on my index and middle finger and two coats of polish on my ring finger and pinkie.

29 comments:

  1. Nekoliko puta sam provrtela prve tri slike, nestvarno dobro izgleda, kao da je fotošopirano! Svaka čast!

    ReplyDelete
  2. I like how crisp the pattern is - very pretty!

    ReplyDelete
    Replies
    1. OPI really outdid themselves with the magnets. Top quality product.

      Delete
  3. Dopada mi se osnova, ali više volim blurry efekat šara. Fotografije su zaista odlične. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tićo, nije teško zamrljati šaru. Dovoljno je dodati nadlak :D

      Delete
  4. manikura kao i fotke su odlične

    ReplyDelete
  5. Lep je :) Uvek mi bude jako zanimljivo kad neka dva laka izgledaju identicno. Na poslednjoj slici su bas minimalne razlike u lakovima :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uživo sam morala da namestim bočice tako da znam kada budem gledala sliku koji mi je na kom prstu. Ovi su maltene identični.

      Delete
  6. That is a perfect combination. That Silva doesn't look very interesting on it's own.

    ReplyDelete
    Replies
    1. It looks a bit like these China Glaze Crinkle Chrome polishes. I don't like that look. But with magnet it is quite impressive.

      Delete
  7. Odlično izgleda! Iako ja ne volim srebrne nijanse, ovaj bih kupila samo zbog imena. Odmah čujem Fren Drešer. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iskreno, ne znam koja je veza sa Fren (gledala sam samo Nanny i to davno), ali sada ni ja ne mogu da izbacim iz glave njen nazalni glas :D

      Delete
    2. Pa zato što je ona iz Flašinga i ima onaj akcenat i ne kaže silvr ne silva. :D

      Delete
    3. Mislila sam da postoji neka direktna referenca (recimo u razgovoru sa Najlsom :D), a ovo sam shvatila.

      Delete
  8. Odlican je! Bas se vidi da im je magnet dobar.

    Depend verzija je isto lepa. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Magnet im je prvoligaški. Bilo bi lepo kada bi dodali u ponudu samo magnete i zasebno lakove pa da svako može da kombinuje kako mu voja.

      Delete
  9. prekrasan *.*
    depend mi se čini tek za dlaku tamniji... ma uzela bih oba, bez problema ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ta razlika u nijansi zavisi samo od debljine sloja, a kako su im četkice sasvim različite nije mi bilo lako da ih jednako doziram.

      Delete
  10. Divan magnetić! U zadnje vreme se i sama razmišljam da uzmem jedan, ali ne mogu da se odlučim koji. Probala sam magnetnu varijantu kod Auriih lakova i odustala od iste ne znam ni sama zašto.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Verovatno zato što im je magnet bezvezan. Ako možeš sva tri OPI magneta da uloviš, uzmi sva tri. Magneti ti ostaju zauvek, a odlični su. Boje lakova su isto lepe.

      Delete
  11. Kako je divna Silva! Maznucu ti je jednom. :D

    ReplyDelete
  12. Prelep, prelep, magican! Vidi se i da je magnet odlican.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svi OPI magneti su mi se pokazali sjajno. I sami magneti su dobri, ali onaj mehanizam sa držačem je nešto zaista posebno.

      Delete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...