30 May 2014

Essence Show Your Feet 12 Midnight Glam


Show Your Feet je Essence linija proizvoda za stopala, koja ima i lakove za nožne nokte. Nisam sigurna da li se i po čemu razlikuje od običnih lakova za nokte. Čak se ne sećam da sam ikada videla ovu liniju u našim prodavnicama dok nisam na nekoj rasprodaji naišla na ovaj i žuti lak (verovatno Sunshine 4Ever). Ova linija i dalje postoji i prodaje se u svetu, ali ne kod nas.


Show Your Feet is Essence line of foot care products, including nail varnishes for toes. I am unsure if and how they differ from regular nail polishes. I can't even remember seeing them on Essence counters before I had found this one and a yellow one (probably Sunshine 4Ever) on sales. This line is still made and sold worldwide, but not in Serbia.


Midnight Glam je, kao tamno ljubičasti lak, bio prirodan izbor za mene. Poput mnogih tamnih ljubičastih krema pokazao se i kao razočaranje. Ne zbog formule. Formula i pigmentacija su mu odlične. Lak se sjajno i lako nanosi. Problem je u boji. Boja je toliko tamna da se ne razaznaje. Neko sa kraćim noktima bi mogao da ovaj lak nanese u samo jednom sloju i tako da zapravo vidi koje je boje ovaj lak, ali ne ja. Slike su snimljene na dnevnom svetlu. Imam dva sloja laka i nemam nadlak.


As a dark purple polish Midnight Glam was a natural choice for me. Like many dark purple cremes it turned out to be quite disappointing. Not because of formula. Pigmentation and formula are excellent. It goes on smoothly. Colour is the problem. It is so dark it is barely discernible. Someone with shorter nails might apply a single coat and see the actual colour, but not me. I have two coats of polish and no top coat. Photos were taken in daylight.

28 comments:

  1. My thought exactly, and you know I love dark purples - but when they are so dark, that you think they actually are black on the nail, they do disappoint...

    ReplyDelete
    Replies
    1. There is such a thing as "too dark purple" :D

      Delete
  2. First of all, thank you for your answers to my questions, it was interesting to read about you and know you a little bit better! I saw in Hungary in the stores this polish and I didn't bought it because I found it to dark...this is never ever a purple polish!

    ReplyDelete
    Replies
    1. It was nice to learn about you too.
      It is good you gave this one a miss because it doesn't look purple at all.

      Delete
  3. U pravu si za tamnoljubicaste, uglavnom izgledaju braon ili crno :(
    Ali ja ovaj lak obozavam! Toliko se dobro nanosi i raskosno izgleda, da mu je sve oprosteno.
    Steta sto se ne uvoze, jer su kvalitetni i ima lepih boja. Toliko ih dugo nema da sam sve stare potrosila.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Odlično se nanosi, to ne sporim. Ne pamtim da sam ikada imala Essence lak tako dobrog kvaliteta.

      Delete
  4. U prvi mah sam mislila da je crni! Ipak volim da se vidi boja malo vise.
    Imala sam jedan lak iz ove kolekcije i bio je super!

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja volim da se boja vidi. Volim crne lakove, ali ako uzmem ljubičasti, zeleni ili plavi lak želim da se vidi da je ljubičast, zelen ili plavi, a ne da svi izgledaju crno.
      Koji si imala?

      Delete
    2. Ovaj :) http://shrani.si/f/2O/Kj/oknEmD5/essence-caribbean-sea-sy.jpg

      Delete
  5. Ja volim te skoro crne, mada je ovaj stvarno malo previse taman, samo se po rubovima vidi da je klasican crni lak. Ali je svejedno lep. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nah, meni nije lep. Kvalitetan je, ali boja je pretamna. Kao Luxedo.

      Delete
  6. Ko bi rekao, jeste da nosim naočare ali meni je ovo crno i miljama daleko od ljubičaste :) U svakom slučaju ima lep sjaj.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Veruj mi da ja ni uživo nisam mogla da vidim da je ovo ljubičasto.

      Delete
  7. Ja sam imala jedan lak iz te feet kolekcije, svetlo narandzasti, zanimljiva boja. Cena je bila smesna, tekstura sjajna, ali mi je smetao miris tog antibakterijskog sredstva koji stavljaju u njega.. Ideja je da spreci razvoj gljivicnih oboljenja na noktima nogu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti na razjašnjenju. Zaista nisam znala po čemu se razlikuje od običnog laka za nokte. Ja nisam osetila drugačiji miris, ali meni je čulo mirisa malo slabije pa je moguće da je zbog toga.

      Delete
  8. Ja mnogo volim ovaj lak. Slazem se da je vrlo kvalitetan. Ranije dok je postojala Essence polica u Ideji Extra na NBG-u imali su odeljak sa ovim lakovima. ;) Bilo je dobrih nijansi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nikada nisam zašla tamo :blush: Sada mi je žao jer vidim da su imali strava boje, a kvalitet im je odličan.

      Delete
  9. "Bio prirodan izbor za mene" :D :D
    Steta sto izgleda skroz crno.

    ReplyDelete
  10. ja ovde jedna da vidim ljubičasto, ali je prelep svakako

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma samo po ivicama se nazire boja iz mraka :D

      Delete
  11. Za mene je ovo potpuno crna boja :D
    Ima lep i visok sjaj.

    ReplyDelete
  12. ove proizvode potraži na policama gdje se drže stvarčice za nogare, i kod nas su ih makli s essence stalka ;)

    ReplyDelete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...