31 May 2015

Matching Manicures - Stamping


Dugo nisam pečatirala pa evo prilike da to učinim za usklađeni manikir. :D Šalim se, naravno, ali ovog puta pečatiranje radim na malo drugačiji način. Odlučila sam da isprobam par tehnika koje nisam - pravljenje pečatiranih nalepnica i lead-lighting tehniku. Morala sam da uposlim sve pečate koje imam i nadam se da će vam se rezultat dopasti.


It's been such a long time since I last did a stampicure so I'll rectify that for this Matching Manicure. :D I'm joking, naturally, but this time I am going for a different form of stamping. I wanted to try a couple of techniques I haven't tried so far - making stamped decals and lead-lighting. I had to put all of my stampers into use and I hope you'll like the result.


Na internetu ima dosta klipova koji pokazuju razne načine na koje se mogu raditi pečatirane nalepnice. Ja sam svoje radila direktno na pečatu. Pločica za pečatiranje koju sam odabrala je MoYou Nails 218. Pratila sam uputstvo za lead-lighting tehniku preko tamnih lakova koje je Lacquer or leave her napravila. Umesto da samo pečatiranje uradim kontrastnom bojom u odnosu na bazu moje je pečatiranje slične boje kao baza - crno preko teget. Pustila sam da se boja osuši na pečatu. Potom sam praznine u motivu popunila Alessandro Heavy Metal lakovima i pustila da se i ta boja osuši. Onda sam dodala sloj Morgan Taylor Need For Speed nadlaka i ostavila da se sve osuši. Gotove nalepnice sam lako skinula sa pečata, stavila preko sveže namazanih noktiju (OPI I Saw...U Saw...We Saw...Warsaw) i sve zapečatila slojem nadlaka. Šta su druge blogerke smislile možete videti na linkovima ispod.


There are many videos showing how to do stamped decals. I made mine directly on stampers. I stamped a design from MoYou Nails 218. Following Lacquer or leave her's lead-lighting over dark polishes tutorial I stamped a design and then filled it in using interference polishes, but I didn't use contrasting polish for stamping and since these are decals I did everything on my stamper. I went for black stamping polish and then I filled empty spaces with Alessandro Heavy Metal polishes. I let everything dry and covered it with a layer of Morgan Taylor Need For Speed top coat. I easily removed finished decals from stamper and put them over freshly painted nails (OPI I Saw...U Saw...We Saw...Warsaw). You can see what other bloggers came up with at the following links.








http://cajkinekandze.blogspot.com/2015/05/darivanje-darivanje-darivanje.html

Ne zaboravite da još uvek možete da se prijavite za neku od pet nagradnih igara koje organizujem povodom tri godine blogovanja. Jedna od nagrada je vaučer za kupovinu u vrednosti od 40 £ na MoYou Nails sajtu.

Don't forget that you can still enter to win one of five prizes in my third blogaversary giveaways. One of prizes is 40 £ gift card for MoYou Nails.

14 comments:

  1. Ova tehnika mi je baš zanimljiva, ali nisam je još probala jer mi se čini da zahteva malo više vremena. :/ Baš ti je dobro ispalo, sviđaju mi se metalci. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne zahteva toliko vremena, ali meni su se nalepnice suviše osušile pa mi je bio problem da ih danas prilagodim noktima.

      Delete
  2. Tehnika je zanimljiva, samo što ja, belo dete, ne razumem još uvek :D ali mi se čini da za ovo treba mnooogo vremena za pravljenje. Odlično izgleda i nadam se da ćeš još koji put ovo praviti, ali na beloj podlozi ili nekoj tako svetlijoj, baš me zanima kako će tada izgledati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mislim da neću ponovo praviti jer mi je daleko lakše da normalno pečatiram.

      Delete
  3. You made some really cool decals, and I like them over black - it's beautiful!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks, but these are over navy blue, not over black.

      Delete
  4. krasno Vedrana, ovo zbilja dobro izgleda <3
    meni se pak ne da zezati s tim naljepnicama, old-fashion pečatiranje mi se čini brži način za doći do cilja ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti. Klasično pečatiranje jeste brže, samo ponekada nije najbolje rešenje.

      Delete
  5. Videh ovu tehniku negde i dopada mi se, ali smatram sebe početnikom u ovom svetu sa pečatima, pa se ne usuđujem još da pokušavam išta dalje od regularnog pečatiranja :) Super izgleda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svi smo u nekom momentu bili početnici. Ja sada već dugo pečatiram, ali tek sada sam se usudila da izađem malo iz okvira klasičnog pečatiranje. Drago mi je što si i ti počela da pečatiraš jer ne sumnjam da ćeš brzo i lako napredovati.

      Delete
  6. Moram probati ovu tehniku, djeluje zanimljivo i baš super izgleda :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Sanela. Mislim da se sa nalepnicama ne bih opet baktala, ali lead lighting preko tamne osnove preporučujem.

      Delete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...