15 March 2016

A England Virgin Queen


Adina, žena koja stoji iza A England, poslednjih nekoliko godina kao da se specijalizovala za veoma nežne holose (ahem, kolekcija Ballerina). U kolekciji Elizabeth & Mary se našao jedan takav lak, ali daleko neobičnije boje i naravno da sam ga morala uzeti. A England lakovi imaju istu cenu na Hypnotic Polish i na NailLand-u - 9,40 € za bočicu od 11 ml.


Adina, the lady behind A England, seems to have specialized for very delicate holo polishes (ahem, Ballerina collection). Elizabeth & Mary collection also has one such polish, but much more interesting in terms of tone and I just had to have it. A England polishes retail for the same price at Hypnotic Polish and NailLand - € 9.40 for 11 ml.


A England Virgin Queen je opisan kao kalajni lak ružičastog podtona, sa sivo/maslinosto/bakarnim prelivom i nežnim ali vidljivim prizmatičnim efektom. Meni je on malo suviše žut da bih ga doživela kao boju kalaja, ali je i suviše bled da bi bio mesingan. Mislim da je ovo zapravo boja kose Targerjena. Spomenuti ružičasti podton je prisutan, a rasuti holo efekat zaista jeste vidljiv. Što se mazanja tiče, moja muka sa mazanjem A England lakova se nastavlja. Ne znam u čemu je tačno problem, ali bez obzira na to kakvu bazu koristim ili ne koristim, meni ovi lakovi "zapinju" prilikom nanošenja. Samoravnajuća formula pomaže da se neke greške isprave, ali ni ona ne može da čini čuda, tako da su mi na par noktiju ostale brazde. Pigmentacija je dobra. Puna pokrivenost se dobija iz dva sloja. Ako ste među srećnicima kojima se ovi lakovi slažu sa telesnom hemijom, stilom mazanja, mesečevim menama, sunčevim pegama, podzemnim vodama i nadzemnim vetrovima (samo dva ova uslova zapravo imaju uticaj), onda možda možete proći i sa jednim debljim slojem. Brzina sušenja je prosečna. Slike su snimljene na dnevnom svetlu. Imam dva sloja laka i nemam nadlak.


A England Virgin Queen is described as "pewter prismatic hue with pink undertones and a complex grey/olive/copper cast, soft but visible scattered holographic effect". It is a bit too yellow-toned for me to consider it a pewter shade, but also too pale to be brassy. I actually think this might be the Targaryen hair colour. The pink undertone that was mentioned is present and scattered holo effect is clearly visible. As far as application goes, my troubles with A England polishes continue. I don't know where's the rub, but they tend to slog during application regardless of the base I use or if I go with bare nails. Self-leveling formula helps even things out, but it can't do miracles so I ended up with some streaks. Pigmentation is good. It takes two coats to get full coverage. If you are among the fortunate ones that these polishes agree with body chemistry, nail painting technique, moon phases, sun spots, groundwater and overground air flow, you may do it with one fuller coat (only two of these actually matter). Drying time is average. Photos were taken in natural light. I have two coats of polish and no top coat.

20 comments:

  1. It's a pity you have problems with the formula, no matter the reason - it is looking really good on you!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks. I seem to be incompatible with their formula, but some colours I do love so I disregard this tiny issue. :D

      Delete
    2. The same story as with Zoya and me...

      Delete
  2. Totalno te razumijem. Postoje ti lakovi s kojim zelim da se slozim, ali me oni uporno ne vole. Dopada mi se ovaj lak, nisam ga prije primjetila :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. A England je jedini brend kome opraštam ovo jer nije problem u formuli već u mojoj nekompatibilnosti sa formulom.

      Delete
  3. Predivan lak, A England mi je tiha patnja i čekam da odem ili prođem kroz Budimpeštu da se častim nekim primerkom, ako se ne odlučim na kupovinu preko sajta :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako odeš u Budimpeštu ne verujem da ćeš se zadržati samo na A England. :D

      Delete
  4. I love all the polishes form the Ballerina collection and they are on my wishlist! I hope that I will have the opportunity to try them!

    ReplyDelete
  5. A England lakovi imaju nesto posebno što ostali nemaju iako im je duga rasuta. Svaki je dobro dosao u moju kolekciju. :D Kakav je za pečatiranje?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam ga probala za pečatiranje, ali sada je jasno da ću morati. :D

      Delete
  6. uh, stvarno ne razumem to s formulom, ali šta ćeš

    ReplyDelete
  7. Svaki A England holos je vredan paznje, pa tako i ovaj, iako su Djole i Drale neprevazidjeni.

    ReplyDelete
  8. šta su ti muke po lakiranju :/
    ali svejedno zanimljivo izgleda, sviđa mi se usporedba s kosom targarjena :D

    ReplyDelete
  9. Jako lep, ali nekako nije za mene. Znam tvoju muku sa njihovim lakovima, ali za neke se vredi pomučiti (a svi znamo koje :D ).

    ReplyDelete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...