25 November 2015

Aura Twins 06


Pre par godina sam slučajno nabasala na veoma neobičan lak domaće proizvodnje. Aurin dvostrani lak koji je na jednoj strani imao nadlak sa ljuspicama nije mogao da mi promakne te sam ga ponela kući i odmah se bacila u potragu za informacijama o njemu. Nažalost, jedini podatak do kog sam uspela da dođem je da se ova kolekcija lakova u tom momentu nije proizvodila već više od pet godina. Kadašnja je kolekcija, koliko je lakova imala niti kojih su boja oni bili mi je i dalje nepoznanica, kao i zapremina bočica. Volela bih da se Aura potrudi i ponovo napravi neki toper poput ovog jer nam fale takvi proizvodi na tržištu.


A couple of years ago I stumbled upon an unusual nail polish by a local brand. Aura's double-sided nail polish that contained a flakies topper had caught my eye so I had brought it home and I immediately tried to find any information about it. Sadly, the only info I could get is that that collection had been discontinued for over five years at that point. When it was made, how many polishes it consisted of, what colours were they and how much product is there in bottles is still a mystery to me. I wish Aura would try and make a topper such as this one as we are in need for such product on Serbian market.


Aura Twins 06 je dvostrani lak koji se jedne strane ima prilično neutralan nude lak sa šimerom, a sa druge strane nadlak ispunjen multihromatskim ljuspicama. Sam lak mi nije zanimljiv iako mi nošen sam stoji prilično dobro. Zanimljiva strana ovog dvojca je toper i to iz više razloga. Prvi je, naravno, činjenica da Aura može da napravi takav toper i da su to učinili pre nego što je ovaj trend uzeo maha. Drugi je da toper isprva deluje bezbojno, ali to nije. Na slikama zapravo možete videti koliko je izmenio boju baznog laka. Da li je to trebalo tako da bude ili su ljuspice vremenom otpustile boju, ostaće misterija. Treća važna stvar je da ova kombinacija boja nikako ne ide dobro zajedno. Bazna boja je suviše svetla i neutralna da bi prelivanje boja ljuspica od zelene preko zlatne do narandžaste moglo da dođe do ikakavog izražaja. Ljuspica je malo u ovoj bazi pa bi više slojeva bilo potrebno za neki jači efekat. Slike su snimljene na dnevnom svetlu. Imam dva sloja laka, sloj topera i nemam nadlak.


Aura Twins 06 is a dual-sided nail polish that has a rather neutral shimmery nude polish on one side and multichromatic flakies topper on the other end. Polish itself is not that interesting to me, despite suiting me quite well. The interesting side of this polish is this topper. Firstly, it is interesting to know that Aura could make such polish and that they had developed it before it came into fashion. Secondly, while flakie base looks clear, it isn't. You can see in photos how much it had changed colour of base polish. I do not know it that is the way it should be or flakes released some tint. Thirdly, these colours don't work well together. Base colour is too light and neutral for colour shift of flakies from green to gold to orange to come to life. Flakies are also quite sparse so two coats would be needed to get stronger effect. Photos were taken in natural light. I have two coats of polish, a coat of topper and no top coat.

27 comments:

  1. It's not really my color - but the flakies makes it so much more interesting, I might even have added more of the flakies...

    ReplyDelete
    Replies
    1. I thought that would be a waste because they wouldn't show properly over this base.

      Delete
  2. Vau, bravo Aura! Sad nam ostaje samo da napisemo peticiju za Dzelija i flejkize XD

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Nadam se da će vratiti nešto od ovih netipičnih lakova u proizvodnju.

      Delete
  4. Imala sam lak iz te kolekcije ali ne znam koji je broj, jedan je bio nude ka roze a drugi bakarni nije bio topper,inace su2x4ml

    ReplyDelete
  5. Patim odavno za takvim ljuspicama. :( I Golden Rose je imao ljuspice u prodaji pre nekih 4,5 godina, ne mogu da se setim naziva kolekcije, ali su ih povukli, uopšte ne znam zašto. Izgleda se najbolje stvari povlače iz proizvodnje samo na ovom ludom podneblju.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Paaaa, i Nfu.Oh je prestao da priozvodi ljuspice, a nove ljuspice koje brendovi izbacuju su potpuno drugačije tako da bih rekla da je bio neki problem sa ovim konkretnim tipom ljuspica. Možda više ne mogu da se nabave sirovine?

      Delete
  6. Pitam se samo kako je nama promakla ta kolekcija?! Toper je skroz zanimljiv. Steta sto Aura ne zeli da izadje iz svoje sigurne al dosadne sredine i ne ponudi nam nesto zanimljivo. :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa bila je pre našeg lakovremena. :D
      A sa drugim se slažem - klasično je lepo i dobro, ali je i dosadno te valja ponuditi i nešto izvan tih okvira.

      Delete
  7. What a classy shade, I prefer it without the flakies :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. I agree - I think it looks better without flakies.

      Delete
  8. essenceovi duplići su bili po 4 ml, pretpostavljam da su i ovi iste mililitraže :D
    meni se sviđa i taj nudać, ali topper bi izgledao puno bolje preko neke tamne boje :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma meni kao bočica ovi deluju manje. Naravno, nemam mogućnost da proverim debljinu stakla. :D

      Delete
  9. hahah, kakva je ovo isterija. simpatične ljuspice

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne znam da li si mislila "misterija" ili "histerija", ali mislim da se obe verzije uklapaju. :D

      Delete
  10. Prva nijansa mi je predivna! :) <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. To je zapravo isti lak, samo mu je nadlak potpuno promenio izgled.

      Delete
  11. Meni je čak zanimljiva i ta promenjena nijansa baznog laka. :)
    Prvi put vidim ovo od Aure, i šteta što ne postoji.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je žao što tada nisam znala za kolekciju. Imala sam nekoliko starih Aurinih lakova i bili su dobrog kvaliteta. Ne znam kako i zašto nisam ove zapazila.

      Delete
  12. Zaista fale ljuspice na našem tržištu. :( Ove Aurine mnogo bolje izgledaju u bočici nego preko datog laka, al' verujem da bi preko tamne podloge mnogo više došle do izražaja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Upravo je iz bočice i jasno da su zapravo dobre, ovo je samo neuspešno sparivanje boja. :(

      Delete

Hvala vam što ste izdvojili vreme da pogledate moje slike, pročitate članak i što želite da podelite sa mnom i drugima svoje mišljenje. Molim vas da mi ne ostavljate linkove ka svojim blogovima, sajtovima, slikama kučića i mačića i ostalim lepotama. Sama ću kliknuti na vaš profil ako mi ostavite smislen ili zanimljiv komentar, a komentare sa linkovima tretiram kao spam.

Thank you for taking time to look at my photos, read the article and share your opinion on the subject. Plese, don't link to your websites, blogs, puppy and kitty pictures and other stuff in comments. I'll check out your profile on my own as long as you leave a sensible or interesting comment and I'll treat comments with links as spam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...